Sociedad

Una nova estrella il·lumina Barcelona

S'encén l'estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

S'encén l'estrella de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. / DPA vía Europa Press

Barcelona

A les 19:50 d’aquest 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció, l'arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella feia la benedicció, sonaven les veus de l'Orfeó Català i s'encenia l'estrella de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família.

Des d’ara, irradia llum durant tota la nit, i no només ho fa l'estel a dalt de tot, sinó la torre sencera de 138 metres a través de les seves 800 finestres triangulars.

L’encesa va culminar una jornada que començava al matí amb el cerimonial de la cultura popular amb castells, sardanes, gegants i l'Àliga ballant per primer cop a dins del temple. Ja a la tarda, la missa solemne va comptar amb un vídeo missatge del Papa Francesc que es va adreçar especialment als malalts, els afectats per la pandèmia, la gent gran i els joves en situació precària.

L'estrella amb dotze puntes amb forma de piràmide pesa cinc tones i mitja i està feta de vidre i acer. Està preparada per suportar tot tipus d'inclemències meteorològiques. Fins i tot s'hi ha descarregat artificialment un llamp per provar-ne la resistència. De dia, els vidres reflecteixen el sol i durant tota la nit la llum es projecta a través d'uns focus LED de baixa potència, similar a la d’una liquadora.

La de la Mare de Déu és la primera de les torres centrals construides del tot. Per completar el somni de Gaudí, encara falta acabar d'aixecar les 4 torres dels evangelistes i la més alta, la de Jesús, de 172 metres, que estarà coronada per una enorme creu de 4 braços, visitable. Les obres de la Sagrada Família van començar fa 139 anys i encara no tenen data d’acabament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00