Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

El 70% dels crítics a les UCI del Trueta i Santa Caterina tornen a ser de covid

Gairebé 140 persones per covid a les plantes dels hospitals gironins, una xifra que no es veia des de finals d'agost

Personal sanitari atenent un pacient ingressat a la Unitat de Cures Intensives per a malalts de coronavirus de l'Hospital Josep Trueta de Girona / Glòria Sánchez (EUROPA PRESS)

Girona

Continuen creixent els ingressats per la COVID a les comarques de Girona. Ara hi ha gairebé 140 persones a les plantes. Són xifres que no es veien des de finals d'agost. En l'última setmana han dont positiu 2.600 persones, i sis de les quals han mort. Els positius representen el 12% de les proves que es fan, malgrat que la capacitat de detecció ha baixat durant el pont de la Puríssima.

Segons les darreres dades, són 36 les persones que estan ara mateix a les Unitats de crítics o semicrítics. De fet, el 70% dels pacients crítics ingressats a les UCI de l'Hospital Trueta i el Santa Caterina tornen a ser de covid. I la situació, adverteix el cap de Cures Intensives d'aquests dos hospitals pot empitjorar passat Nadal.

La sisena onada està repetint patrons anteriors, diu Josep Maria Sirvent. Els casos repunten, s'accelera la corva coincidint amb un període vacacional on es baixa la guàrdia com ha estat el pont de la consitució i ara torna a venir un període de vacances on, tot i les recomanacions, creu el cap de Cures Intensives de l'Hospital Josep Trueta i el Santa Caterina, la gent tornarà a les conductes de risc.

Josep Maria Sirvent a Soroll

07:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000024535/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Sirvent, el sistema sanitari torna a saturar-se, els treballadors d'aquest sector tornaran a passar un Nadal amb més feina de la que poden assumir i creu que les autoritats haurien d'incidir que les reunions haurien de ser de poques persones i amb tothom vacunat.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00