Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

Un tren entre Girona i Olot costaria 500 milions d'euros i tindria 2,5 milions de passatgers anuals

És la primera estimació d'un grup impulsor que vol estudiar la viabilitat de la línia passant per Besalú i Banyoles

Una locomotora de l'antiga línia d'Olot a Girona / Viquipèdia

Olot

A la Garrotxa, s'acaba de crear un grup per promoure el projecte d'un tren-tram entre Olot i Girona passant per Besalú i Banyoles. Creuen que podria moure 2 milions i mig d'usuaris a l'any i que tindria un cost de 500 milions d'euros. Una inversió que diuen que hauria de ser prioritària abans de construir les variants de les Preses i Olot.

El grup de pressió creu que cada quilòmetre del tren costaria 9 milions d'euros, i que els passatgers podrien superar els 3 milions a l'any amb unes bones freqüències.

Pau Noy, president de la Fundació de la Mobilitat Sostenible i Segura

07:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000024573/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Justament, un dels seus promotors, el president de la Fundació Mobilitat Sostenible, Pau Noy creu que el projecte hauria d'anar per davant a la construcció de les variants de les Preses i Olot.

Proposen un servei semidirecte que connectaria amb mitja hora Olot i l'estació de trens de Girona, i també plantegen un tramvia urbà entre Sarrià de Ter i el barri de Montilivi, a Girona. Tot i això, descarten utilitzar l'antic traçat per la Vall d'en Bas. Diuen que és una via plena de corbes i que donaria servei a menys població.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00