Tribunales

Absolen l'acusat de llançar pedres a la policia durant els aldarulls contra la sentència del procés

El jutge no dona veracitat al relat policial i carrega contra l'actuació de la fiscalia

S'enfrontava a 5 anys de presó i ha quedat absolt. / Imatge: Agència ACN

Girona

Al jove li demanaven 5 anys de presó. Els agents de la Policia Nacional l'acusaven de llançar pedres i d'intentar tirar-los una llamborda. També de colpejar o mossegar un policia, causant-li un hematoma en un dit i una fractura d'una falange a la mà esquerra.

El tribunal diu que res ha quedat acreditat i critica les declaracions dels policies, que qualifica de contradictòries i extremadament sintètiques, sense ser capaços ni de descriure la vestimenta ni els trets físics de les persones que presumptament llançaven pedres.

Diu la sentència que en un "context de guerrilla urbana i resposta policial extremadament caòtic" es fa difícil identificar els participants en els incidents i que, per tant, la percepció dels testimonis pot no correspondre's amb la realitat.

El jutge conclou que els agents tampoc han pogut concretar com l'acusat hauria causat la lesió a la mà esquerra d'un dels agents. Diu que això, sumat al fet que el detingut també hagués patit nombroses lesions posa en entredit la fiabilitat del relat de l'acusació.

A més, afegeix que la zona on s'haurien produït els fets no està empedrada i que, per tant, es fa difícil entendre que el detingut intentés llançar una llamborda a la línia policial.

També carrega contra la Fiscalia, que havia donat principi de veracitat a les declaracions dels agents. El jutge, en la sentència, es pregunta quin sentit tindria un judici si la tesi policial té presumpció de veracitat.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00