Domingo, 23 de Enero de 2022

Otras localidades

El Nadal en temps de Modernisme

El mercat del Nadal, obert fins el 24 de desembre, era un dels grans atractius de les festes del segle XIX

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

A l’Alcoi de finals del segle XIX, quan s’apropava la festa de Nadal, hi havia un mercat especial que durava fins al dia 24 de desembre. A aquest mercat acudien venedors d’aus de corral i, sobretot, de polits, els quals els “maseros” els criaven per a aquestes festes, perquè hi havia molta demanda. Els venedors es concentraven en la placeta de Sant Mateu, al costat del col·legi de les Paüles, i per aixó aquesta placeta era coneguda popularment com la “placeta dels Polits”.

A aquest mercat de Nadal també acudien els torroners de Xixona, els quals instal·laven les seues parades en els portals de les cases, encara que alguns, com “Toni i Maria” tenien parada a l’Ajuntament.

Les confiteries també canviaven els seus aparadors i taulells per a exposar una gran varietat de pastes, massapans, xocolates i dolços. El producte estrela era, sense dubte, les “peladilles”, que es distribueixen per tot el món. Conten que, quan els soldats que estaven a Filipines rebien els paquets de les seues famílies amb “peladilles” sabien que el Nadal ja era a prop. Les “peladilles” d’Alcoi es venien per tot el món i en les guies de viatges per Espanya eren el producte més destacat dels dolços d’Alcoi

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?