Jueves, 20 de Enero de 2022

Otras localidades

Tossa prohibeix obrir nous pisos turístics al nucli antic

L'ajuntament ha establert un topall de 1.500 habitatges d'aquest tipus per tot el municipi per evitar que els joves hagin de marxar del poble per l'alt preu dels lloguers

Castell de Tossa des de la platja

Castell de Tossa des de la platja / Josemanuel (CC-BY-SA)

Tossa ha prohibit obrir nous pisos turístics al nucli antic i a algunes urbanitzacions. Ha establert un topall de 1.500 habitatges d'aquest tipus per tot el municipi per evitar que els joves hagin de marxar del poble per l'alt preu dels lloguers.

Amb el nou pla urbanístic, a Tossa només es podran obrir 231 nous pisos turístics, i hauran de ser en els llocs on es concentra un percentatge més baix de residents habituals.

L'ajuntament ha fixat un límit de 1500 pisos turístics, el 21% del total d'habitatges del municipi. Diu l'alcalde Ramon Gascons que és un pas necessari per frenar l'èxode de joves del municipi: "S'ha fet amb l'esperit d'intentar anivellar el municipi i fer el que estan fent la resta de ciutats turístiques d'Europa".

L'ajuntament calcula que els pisos turístics porten 7000 persones que abans de la pandèmia feien una estada de sis dies.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?