Actualidad

Busquen 3.000 voluntaris per l'última fase de l'assaig de la vacuna d'Hipra

La farmacèutica amb seu a Amer espera l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments de cara al gener

La farmacèutica ja ha començat la producció de dosis / Hipra

Girona

Diversos hospitals d'arreu d'Espanya ja busquen voluntaris per la tercera i última fase de l'assaig de la vacuna de la farmacèutica Hipra, amb seu a Amer, que si té l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments, podria començar a finals de gener. Per a aquesta darrera fase caldran 3.000 persones.

Un dels centres que ja ha obert la borsa de voluntaris és el Clínic de València, també aquesta setmana farà una crida l'hospital Trueta de Girona i s’hi aniran unint més hospitals d’Espanya i, també d’altres països, per tal de trobar els vora 3.000 voluntaris.

Per participar-hi, cal haver rebut almenys una vacuna d'AstraZeneca, Janssen, Pfizer o Moderna, o haver passat la covid.

És la fase de l’assaig clínic que necessitarà més participants i l’última abans de poder demanar l’autorització per vendre-la. Arribat el cas, Hipra ja està produint milions de dosis per tenir-les a punt.

La segona fase ha obtingut bons resultats i no ha reportat efectes adversos greus –diuen fonts de la companyia i esperen l’aprovació per l’última per al mes que ve. De moment s’estan complint els terminis de la farmacèutica, que preveu treure la vacuna al segon trimestre del 2022.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00