Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

L'hostaleria gironina marca l'horitzó al 2023

L'any que ve serà encara de remuntada perquè companyies aèries i tour-operadors no estaran a ple rendiment

El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de GIrona, Antoni Escudero / Ràdio Girona

Girona

2022 serà un altre any de resistència per al turisme gironí. El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona sí que creu es començarà a tornar a la normalitat, però no vindrà tot el turisme internacional perdut.

Per tornar a nivells prepandèmics, la Costa Brava depèn del turista internacional i això sol ser sinònim de que es reactivin primer altres empreses com aerolínies i operadors turístics que, no arrancaran encara a ple rendiment. Per això, el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, posa l'horitzó de la recuperació real al 2023.

Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona

16:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000025086/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest any s'han recuperat xifres turístiques gràcies al turista nacional, però sense el retorn del visitant estranger Escudero creu que la costa Brava no té res a fer.

Segueixen tancant empreses

El president de la patronal d'hostaleria gironina creu que el tancament d'empreses del sector turístic encara no s'ha acabat. Antoni Escudero considera que quan es torni a la plena activitat hi haurà més companyies que tiraran la tovallola.

Tot i que el degoteig d'empreses del sector turístic que han abaixat persiana s'hagi aturat, aquesta és una realitat enganyosa segons Escudero. Tem que un cop que el turisme es torni a reactivar vindran problemes en forma de tancaments i acomiadaments.

Aquestes empreses ara segueixen endavant gràcies al mecanisme dels ERTO, subvencions o crèdits ICO. En alguns casos a més, Escudero lamenta que els requisits que s'imposen per rebre suport són gairebé impossibles de complir.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00