Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Medio ambiente

Quatre localitats de La Vall d'Albaida, beneficiàries del pla Reacciona 2021

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València invertirà més d'1 milió d'euros

Carrícola / VIcent Muñoz

Ontinyent

La Diputació de València, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha invertit en la segona fase de l'estratègia Reacciona 2021 un milió d'euros per a la implantació de les accions proposades en els Plans Locals de Gestió de Residus, segons ha informat la institució provincial. Entre els municipis beneficiaris hi ha 4 localitats de La Vall d’Albaida.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient Maria Josep Amigó ha destacat que s'ha demostrat que "l'ampliació de les plantes de tractament i els contenidors d'accés obert als carrers no són la solució". "Els abocadors comencen a col·lapsar-se i per això són tan importants aquestes ajudes", ha explicat.

Les actuacions subvencionables són el compostatge domèstic i comunitari; la recollida o gestió separada de les deixalles orgàniques, incloent l'adquisició de maquinària per al tractament o processament de la palla de l'arròs per a evitar la seva crema en el camp; l'aprofitament energètic dels bioresidus; la reducció de residus, la reutilització dels productes o l'allargament de la seva vida útil; la recollida porta a porta i la implantació de sistemes d'identificació d'usuaris que permeti aplicar polítiques econòmiques i fiscals a la ciutadania; la sensibilització i l'educació ambiental.

Així mateix, ha defensat que "és necessari gestionar els residus el més a prop possible del seu lloc d'origen i apostar per sistemes de recollida com el porta a porta" perquè "no té sentit que els camions es desplacen 70 km per a recollir la matèria orgànica quan es pot aprofitar in situ".

A més, ha destacat que "cal treballar molt més la reducció, la reutilització i evitar el malbaratament alimentari mitjançant l'educació ambiental. En aquest sentit, el mes de febrer oferirem l'Observatori del Canvi Climàtic en Ruta, de manera que els municipis podran impartir tallers i activitats sobre prevenció de residus i consum responsable, entre altres".

Les localitats valldalbaidines beneficiaries són Carrícola, Bellús, Ràfol de Salem i Guadassèquies. A banda han sigut beneficiàries les mancomunitats del Racó d'Ademús, l'Alt Túria, les Valls, la Canal de Navarrés, la Regió muntanyenca , Terra del Vi i la Costanera-Canal. Quant als municipis, a banda dels citats, es podran beneficiar, són la Pobla de Sant Miquel, , Cases Altes, Vallanca, Cases Baixes, Benaixeve, la Yesa , Castielfabib, Calles, Aras de los Olmos, Sot de Xera, Torrebaixa, Titaigües, Figueroles de Domenyo, la Llosa del Bisbe, Sant Joanet, Guardamar de la Safor, Xestalgar, Villargordo del Cabriel, les Alcubles, Teresa de Cofrents , Alpont, Xulilla, Fuenterrobles, Caudete de las Fuentes, Bugarra, Xalans, Ademús i Potries .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00