Política

El ministeri de Transports fitxa Xavier Flores com a secretari general d'Infraestructures

Flores ha estat director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat des de 2013

Xavier Flores, en una imatge d'arxiu / ACN

Barcelona

Fitxatge destacat al ministeri de Transports. L'actual director d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, serà el nou secretari general d'Infraestructures del departament que dirigeix Raquel Sánchez, ex alcaldessa de Gavà. Flores s'estrenarà en el càrrec la setmana que ve, un cop nomenat pel Consell de Ministres i substituirà Sergio Vázquez, que ocuparà a partir d'ara la presidència de l'empresa Ineco.

El fitxatge de Flores, un dels pesos pesants del departament de Territori, és una aposta de l'actual secretària d'Estat i ex presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, segons expliquen a SER Catalunya fonts coneixedores d’aquest nomenament. Tots dos han coincidit durant anys a banda i banda de la taula analitzant i discutint projectes i es reconeixen mutuament la vàlua professional. Xavier Flores és enginyer de Camins i ha desenvolupat tota la seva carrera a la Generalitat, amb diferents càrrecs relacionats amb la planificació i les infraestructures de transport, viàries i ferroviàries. Des de 2013, és director general d'Infraestructures de Mobilitat: va ser nomenat pel conseller Santi Vila i ha mantingut el càrrec fins ara.

Flores ha participat en la redacció de diferents documents de planificació, com el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya o el Pla Específic de Mobilitat del Vallès. Entre les actuacions més recents destaca la posada en marxa de les noves estacions de les línies 9 i 10 Sud del metro o el perllongament de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat al Vallès. En l'àmbit de les carreteres, ha impulsat l'ampliació de la C-58 i la C-17 i destaca especialment la implantació de la solució 2+1 a diferents carreteres, com la C-55. Aquesta és una actuació que separa amb una barrera física els dos sentits de circulació d'una carretera convencional i redueix dràsticament la sinistralitat greu, sense fer un desdoblament i permetent avançaments segurs en diferents trams.

Entre els deures que es trobarà per fer al ministeri hi ha projectes que coneix bé per la feina que ha desenvolupat a la Generalitat. Està pendent la finalització de les obres de l'estació de la Sagrera, la millora de les Rodalies i el procés per completar-ne el traspàs, el tren a l'aeroport, el Quart Cinturó, els treballs del Corredor del Mediterrani, o la cessió a la Generalitat de la B-23 per fer un carril bus d'entrada a Barcelona.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, dirigit per la catalana Raquel Sánchez, també nomenarà Fidel Vázquez, com a nou director general de Sepes, entitat pública empresarial de sòl. Vázquez és arquitecte i, fins ara, ha estat director de serveis d'Urbanisme, Habitatge, Obres i Medi Ambient a l'Ajuntament de Gavà. Ja ha treballat, per tant, amb la ministra, que va ser alcaldessa d'aquesta ciutat fins que Pedro Sánchez la va incorporar al seu executiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00