Sábado, 22 de Enero de 2022

Otras localidades

Més ciclistes que mai

Les dades de les aplicacions dels mòbils revelen un augment del nombre de ciclistes a les comarques de Girona i del nombre de sortides per pedalar.

El mapa d'intenaris ensenya que Girona és l'epicentre d'una xarxa que és especialment transitada entre la capital i la Costa Brava Sud i també a la zona de la Vall del Llémena.

Mapa amb els fluxos dels ciclistes de les comarques de Girona.

Mapa amb els fluxos dels ciclistes de les comarques de Girona. / Imatge: Narcís Sastre

L'autor de l'estudi és el geògraf, paisatgista urbà i ciclista amateur, Narcís Sastre, que ha utilitzat les dades d'una de les aplicacions de mòbil més utilitzades.

Segons Sastre, els valors no poden ser considerats com a absoluts perquè hi ha més aplicacions al mercat, hi ha un cert tipus de practicant que surt sense cap dispositiu i també practicants que poden haver-se descarregat l'aplicació recentment però "sí que indiquen una tendència".

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

De 20.523 usuaris únics registrats el 2019 s'ha passat a 25.326 el 2020 i a 30.403 el 2021 i el nombre de trajectes també ha pujat de 91.258 sortides documentades el 2019 a 130.593 l'últim any natural.

La majoria dels usuaris segueix sent de fora de les comarques de Girona (77% el 2019) però el seu percentatge ha baixat (63% el 2020 i 70% el 2021). "El confinament ha fet que sortim més, hem fet una redescoberta de casa nostra", adverteix.

Les rutes que fan aquests ciclistes ensenyen que "la ciutat de Girona és un epicentre claríssim perquè la majoria de les grans rutes en surten o hi arriben" i la carretera d'Els Àngels és una de les més utilitzades així com la de la Vall del Llémena, Santa Pellaia i les carreteres costaneres de la Costa Brava Sud.

A l'Empordà, en canvi, degut a la gran quantitat d'alternatives que tenen els ciclistes, la trama és extensa però més difuminada tot i que amb excepcions; la carretera que porta a Sant Pere de Rodes, molt utilitzada, i l'anomenada 'carretera del vi', que connecta Pau amb Capmany.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?