Sábado, 22 de Enero de 2022

Otras localidades

19 dies de vaga a Salt

L'Ajuntament diu que els escombriaires no compleixen els serveis mínims i els empresaris demanen que es declari l'emergència sanitària.

Els treballadors en vaga han obert una caixa de resistència.

Imatge d'un carrer de Salt.

Imatge d'un carrer de Salt. / Imatge: Agència ACN

Dinovè dia de vaga de recollida d'escombraries a Salt. L'Ajuntament ha emès un comunicat on assegura que el 81% dels contenidors s'han buidat tres o menys vegades, hi ha sis illes on no s'hi ha recollit cap cop i això vol dir -conclou el consistori- que no es compleixen els serveis mínims. L'alcalde diu que emprendran "les accions que calguin" però no concreta quines.

Mentrestant, la Federació d'Empresaris i les associacions de veïns demanen que es declari l'emergència sanitària a la ciutat. Diuen que això permetria contractar personal per netejar d'immediat els carrers. Consideren que la situació ha passat a ser també un problema de salubritat i de seguretat perquè hi ha una plaga de rates i incendis recorrents en contenidors.

CCOO ha anunciat l'obertura d'una caixa de resistència per ajudar els vaguistes, que celebren en un comunicat que Inspecció de Treball aixequés acta dels treballadors que l'empresa FCC va portar d'altres poblacions per buidar contenidors, una situació denunciada pel comitè d'empresa.

Si es confirma que es va vulnerar el seu dret de vaga, adverteixen, ho portaran als tribunals "perquè es depurin les responsabilitats de l'empresa i l'Ajuntament si s'escau".

Pots escoltar l'especial 'Vaga a Salt' que hem fet a l'Aquí Girona.

 

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?