Sociedad

19 dies de vaga a Salt

L'Ajuntament diu que els escombriaires no compleixen els serveis mínims i els empresaris demanen que es declari l'emergència sanitària.

Els treballadors en vaga han obert una caixa de resistència.

Imatge d'un carrer de Salt. / Imatge: Agència ACN

Salt

Dinovè dia de vaga de recollida d'escombraries a Salt. L'Ajuntament ha emès un comunicat on assegura que el 81% dels contenidors s'han buidat tres o menys vegades, hi ha sis illes on no s'hi ha recollit cap cop i això vol dir -conclou el consistori- que no es compleixen els serveis mínims. L'alcalde diu que emprendran "les accions que calguin" però no concreta quines.

Mentrestant, la Federació d'Empresaris i les associacions de veïns demanen que es declari l'emergència sanitària a la ciutat. Diuen que això permetria contractar personal per netejar d'immediat els carrers. Consideren que la situació ha passat a ser també un problema de salubritat i de seguretat perquè hi ha una plaga de rates i incendis recorrents en contenidors.

CCOO ha anunciat l'obertura d'una caixa de resistència per ajudar els vaguistes, que celebren en un comunicat que Inspecció de Treball aixequés acta dels treballadors que l'empresa FCC va portar d'altres poblacions per buidar contenidors, una situació denunciada pel comitè d'empresa.

Si es confirma que es va vulnerar el seu dret de vaga, adverteixen, ho portaran als tribunals "perquè es depurin les responsabilitats de l'empresa i l'Ajuntament si s'escau".

Pots escoltar l'especial 'Vaga a Salt' que hem fet a l'Aquí Girona.

Aquí Girona (12/01/2022)

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_girona_sorollgirona_20220112_133000_140000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00