Domingo, 23 de Enero de 2022

Otras localidades

Els ingressos hospitalaris de joves per problemes de salut mental van augmentat un 60% durant 2021

Aquest dijous es celebra el del Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

La depressió, un problema silenciat

La depressió, un problema silenciat / Europa Press

Els ingressos hospitalaris de fiets i joves per problemes de salut mental van augmentar un 60% a les Balears durant el passat any 2021, una xifra "escandalosa" segons el coordinador autonòmic de Salut Mental de les Balears, Oriol Lafau.

Els ingressos comprenen edats que parteixen des dels set fins als 18 anys. La majoria correspon a casos neurobiològics, com per exemple, l’autisme, i en els adolescents destaquen les temptatives d’autolesions juntament amb trastorns de conducta alimentària. Aquestes últimes han crescut un 20% el 2021.

Pel que fa a la depressió i ansietat, actualment hi ha 17.000 persones més a les Illes que estan prenent antidepressius de les que hi havia el 2019 i 2020. Pel que fa al nombre de persones diagnosticades amb depressió a les Balears, actualment hi ha 30.000 individus més que el 2019 o el 2020. El 90% d'aquesta pujada ha recaigut sobre Atenció Primària, Pediatria i Salut Mental Comunitària.

L’única xifra positiva és el descens de suïcidis a les Balears el 2020 d'un 10,3% respecte al 2019. Així, a la resta de comunitats aquesta xifra ha pujat, menys a les Illes. El coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, ha atribuït aquest descens a la posada en marxa a les Balears dels equips de prevenció i atenció dels suïcidis, presents a totes les àrees tant infanto-juvenils com adults.

Recordem que aquest dijous es celebra el del Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?