El LargueroEl Larguero

Política

Jéssica Albiach: "La millor manera d'aturar els peus a Villarejo és la transparència"

La presidenta del grup d'En Comú-Podem recmarca que "els Mossos d'Esquadra van ser els primer en dir que Villarejo no tenia credibilitat" però reclama una comissió d'investigació: "Acompanyem les víctimes en la necessitat de transparència, mai no se li pot tenir por"

ENTREVISTA Jèssica Albiach (presidenta grup parlamentari En Comú Podem)

49:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://sandbox.prisaradio.arcpublishing.com/pf/embed/audio/350/1642064921_642158/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els Comuns reclamen una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17-A, encara que no donen credibilitat a l’excomissari Villarejo. Ho ha deixat clar la presidenta del grup parlamentari d’En Comú-Podem, Jéssica Albiach, a l’Aquí Cuní: “Els Mossos d’Esquadra van ser els primer en dir que Villarejo no tenia credibilitat, però la millor manera d’aturar els peus a aquests personatges és la transparència. Ja vam votar a favor de fer una comissió d’investigació a l’Ajuntament de Barcelona. Acompanyem les víctimes en la necessitat de transparència, mai se li pot tenir por. Per Junts per Catalunya, qualsevol excusa és bona perquè no es reuneixi la taula de diàleg”

Albiach no dona per descartada la reforma del delicte de sedició: “El pla normatiu de l’any passat no incloïa els indults i sis mesos després el vam tenir. Una cosa és el pla normatiu i una altra és la taula de diàleg. La reforma del delicte de sedició forma part de la taula de diàleg”

La líder dels Comuns afegeix: “Aquest any ha de començar a donar fruits el diàleg. Aquesta voluntat és compartida pel Govern central. Però cal que una part del govern català no boicotegi la taula de diàleg. I cal començar a parlar de continguts, com la reforma del sistema de finançament. Catalunya és l’únic territori que no té una proposta pròpia, el seu model. A banda de l’horitzó del referèndum, hi ha temes que es poden desencallar des de ja. No ens quedem de braços creuats fins que no arribem als objectius màxims”

Pel que fa a la polèmica dels últims dies amb el ministre de Consum, remarca que “El que està dient Alberto Garzón és una qüestió de sentit comú, va del benestar i el futur de les noves generacions. El PSOE no es manté en els seus principis i en el que s’està defensant a nivell europeu. Discrepo de la consellera Jordà quan diu que a Catalunya s’estan fent les coses bé. La moratòria de noves granges no és suficient”

I també ha apuntat que “Si no és un càstig el que hi ha hagut en els relleus a la cúpula dels Mossos, s’hi assembla bastant”

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad