Opinión

20 anys de la Universitat Sènior

Pau Bernabéu Soler, director del Campus de Alcoy de la UPV

La Columna (18/01/2022) Pau Bernabeu Soler, director del Campus de Alcoy de la UPV

La Columna (18/01/2022) Pau Bernabeu Soler, director del Campus de Alcoy de la UPV

01:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1642498657_203238/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Fa just ara 20 anys, la nostra directora eterna, Georgina Blanes, amb el seu particular i irrenunciable ímpetu va posar en marxa a Alcoi la Universitat Sènior. Una experiència fantàstica que permetia a les persones majors aprofundir en els seus coneixements sense la pressió dels exàmens i les notes. D'un altre costat, aquelles persones que, per motius varis, mai van poder assistir a la Universitat, tenien ara aquesta possibilitat. I a la seua casa o prop del seu poble, i amb professors qualificats.

Els nostres majors han assistit puntual i eficaçment a classe durant tots aquests anys. I han investigat sobre Cinema, Matemàtiques, Ciència, Literatura i qualsevol disciplina que haja cridat la seua atenció. I el que és millor, el professorat ha tingut també l'oportunitat d'aprendre de la inesgotable experiència i saviesa que els seus i seues alumnes han acumulat en el seu interior.

Enguany estem de celebració. I ho estem per dos motius. El primer per aqueixos primers 20 anys de vida de la Universitat Sènior. I en segon lloc, perquè superats els pitjors moments de la Pandèmia, aquesta setmana passada vam poder reprendre les classes.

I ho hem fet en l'edifici del Viaducte, propietat del Campus d’Alcoi i, curiosament, on molts d'aquests alumnes van cursar la seua formació secundària quan era l'institut de la ciutat fa moltes dècades.

El Campus d’Alcoi de la UPV continua treballant per a servir i contribuir a la formació universitària de tots els estaments de la Societat de les Comarques. No sols els universitaris de franja d'edat convencional d'entre els 18 i els 23. També els més joves, per als quals organitzem experiències de la Setmana de la Ciència o concursos d'emprenedoria. I per descomptat, continuarem servint als majors, els que sostenen la nostra Societat i als quals li devem tot, principalment la nostra existència.

Espere contar amb vosaltres en properes edicions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00