Sociedad

La Generalitat reactiva les obres del tram central de la línia 9

La tuneladora encara no funciona, però aquests dies ja es veu moviment en superfície, al voltant de la futura estació de Sarrià i també al pou de la de Guinardó

Obres a la futura estació Mandri de l'L9(ACN)

Barcelona

Haurem d'esperar fins a la primavera per veure avançar la tuneladora, que es va quedar aturada fa més de 10 anys a l'alçada del Passeig de Manuel Girona, però els treballs del tram central de la línia 9 ja s'han reactivat. La Generalitat ha començat les actuacions prèvies per construir l'estació de Sarrià i per extreure la segona tuneladora, que està a Lesseps i que ja no farà més feina.

La reactivació del treballs del tram central és visible a la zona on estarà l'estació de Sarrià, al carrer Pau Alcover amb Via Augusta. Aquí s'hi han ocupat els dos carrils d'aparcament per poder continuar les obres de construcció del pou de la futura estació que baixarà més de 70 metres. La primera part s'excavarà amb maquinària, però, en una segona fase, s'hi hauran de fer microvoladures per la duresa del subsol. Tècnics de la Generalitat estan informant els veïns dels passos que seguiran a partir d'ara per inspeccionar els edificis del voltant i donar el màxim de garanties que la utilització d'explosius no provocarà danys en les construccions.

També començarà a haver-hi activitat al pou de l'estació de Guinardó per on s'extraurà la segona tuneladora, que va quedar aturada a Lesseps fa 10 anys i que ja no treballarà més al tram central de la línia 9.

Mentre es comença a veure activitat a la superfície, al subsol, els tècnics treballen per posar a punt la tuneladora situada sota el Passeig de Manuel Girona. La previsió és que pugui tornar a treballar aquesta primavera i avanci en direcció a Mandri, on se l'espera l'any que ve, i a Lesseps, on hauria d'arribar al 2024. Segons les previsions incloses en el pla econòmic i financer d'aquesta infraestructura, la línia 9 estarà totalment acabada al 2029. S'hi hauran de destinar més de 940 milions d'euros i les inversions més importants es faran a partir de l'any que ve.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad