Actualidad

El 40% de les morts sobtades de menors de 50 anys tenen al darrera un factor hereditari

La Unitat de Genètica Cardiovascular de l'Hospital Josep Trueta celebra aquest any el desè aniversari

Ramon Brugada / Arxiu

Girona

El 40% de les morts sobtades de menors de 50 anys tenen al darrera un factor hereditari. És una de les conclusions a les que ha arribat la Unitat de Genètica Cardiovascular de l'Hospital Josep Trueta, que celebra el desè aniversari. A final d'any, aquest hospital ja tindrà una unitat pròpia per aplicar la genètica en la diagnosi de tot tipus de malalties, no només les cardiovasculars.

La Unitat de Genètica Cardiovascular fa més de 100 proves genètiques a l'any a familiars de persones de menys de 50 amb mort sobtada i ha descobert que en 4 de cada 10 casos aquesta mort és degut a causes genètiques que, trobades a temps, es podrien evitar.

Fa poc van començar a aplicar l'estudi genètic a la lluita contra el càncer de pulmó en col·laboració amb l'ICO i això ha desembocat en una unitat que aplica l'estudi genètic en el tractament de moltes més patologies. Una unitat que el seu impulsor, Ramon Brugada, espera que sigui una realitat durant aquest 2022 i que converteixi Girona en una referència en aquest camp.

Escolta l'entrevista amb Ramon Brugada a l'#AquiGirona 

Aquí Girona | Ramon Brugada

11:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1643113375149/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad