Actualidad

El CAP de Sarrià, sota mínims

Els treballadors denuncien que, de sis metges, només en queda un treballant-hi

Salut espera poder recuperar la plantilla el maig, a tot estirar

Concentració davant del CAP / Joan Coll

Sarrià de Ter

Els treballadors de l'àrea bàsica de salut de Sarrià de Ter denuncien falta de personal en aquest centre que dona servei a sis municipis del nord del Gironès i del Baix Empordà. Han passat de nou a quatre metges i la reducció s'ha produït íntegrament al CAP de Sarrià, on hauria d’haver-hi sis metges. D'aquests sis, la meitat han marxat o s'han jubilat els últims quatre mesos, i la Instersindical-CSC ha denunciat que no s'han substituït. A això, s'hi sumen dues baixes més per covid. Per tant, aquesta setmana només hi ha treballat un metge.

El Departament de Salut ha admès la situació, que atribueix en gran part a la realitat provocada per la pandèmia. Salut assegura que està en vies de solucionar-ho, ja que aquest divendres s'incorpora una de les baixes per covid, la segona es preveu que ho faci al llarg de la setmana que ve, mentre que la tercera baixa es reincorporarà en dues setmanes.

L'infermer del centre, Quim Valentí, ha denunciat a SER Catalunya que aquesta circumstància fa que no es pugui fer correctament el seguiment, sobretot, dels pacients crònics i a sobrecarregar de feina els que encara són operatius, bàsicament el personal d'infermeria. "Els crònics avui en dia estan deixats a la mà de Déu", ha sentenciat Valentí.

Valentí -que és el responsable de la Intersindical-CSC Primària a Girona- ha denunciat que la falta de metges els obliga a programar visites fantasma per personal que encara no s'ha incorporat i a reprogramar-les contínuament.

Per pal·liar aquesta situació, l'ICS ha intentat incorporar metges jubilats que ja havien treballat a Sarrià i ha demanat als treballadors de les zones properes que els donessin suport durant aquest temps. Salut assegura que a tot tardar haurà pogut cobrir les places de manera estable el maig, quan els metges residents acaben l'especialització.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00