Sociedad

El genotipatge caní inclou uns 2.000 gossos

Els identifica amb un codi QR que porten al collaret i que permet multar als propietaris, a més de recuperar-los en cas de pèrdua, robatori

Andorra

Tots els cans han d'estar censats i això es fa amb aquesta tècnica que fins d'aquí a un mes serà gratuïta en sis de les set parròquies. Des de fa un any gairebé, Andorra la Vella, Encamp, Sant Julià de Lòria, Canillo, la Massana i Ordino han subvencionat el 100% d'aquesta prova que, quan finalitzi la campanya, el 14 de juny, tindrà un cost de 28 euros i mig.

Fins al moment són 2.000 els gossos els qui l'han passat i des d'aquestes corporacions fan una crida a aquells propietaris que encara no els hagin portat, que ho facin abans de la data final.

D'aquesta manera, tots els animals genotipats disposen d’una xapa que els identifica amb un codi QR que porten al collaret i que entre altres coses, permet recuperar-los en cas de pèrdua o robatori. A més, també servirà per identificar les actituds incíviques dels propietaris, com l’abandonament dels animals o la deixadesa a l’hora de recollir els excrements de la via pública.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad