Sociedad

L'exigència del títol de Català no impedirà l'arribada de professionals sanitaris

Segons ha detallat Landry Riba, inclou l'exigència d'acreditar el nivell B2 de Català per a les noves autoritzacions

javiladot

Andorra

Així de clar s'ha expressat el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, durant la presentació del projecte de llei de Professions Titulades de Salut. Segons ha detallat, inclou l'exigència d'acreditar el nivell B2 de Català per a les noves autoritzacions, un element, però que també demanen exigeixen la resta de països europeus. Per tant, des d'aquest punt de vista, no creu tampoc que sigui un element perjudicial de cara a negociar la llibertat de serveis o de persones dins de l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Riba ha afegit que el text preveu que en cas de necessitat i sempre que sigui per cobrir alguna plaça de caràcter molt tècnic, ja es preveu que es pugui superar algun dels requisits existents, entre ells aquest de l'idioma.

Quan a la possible discriminació respecte als professionals que ja operen sense aquesta exigència, el secretari d'Estat ha recordat que paral·lelament existeix la llei de l'ús del català que ja obliga a la pràctica a atendre en la llengua oficial.

Per altra banda, ha agraït l'esforç dels 10 col·legis professionals que regula la llei, ja que malgrat que en un primer moment es van posicionar clarament en contra de no disposar d'una llei pròpia, finalment han acceptat i treballat aquest text que recull un primer títol transversal i un segon propi per cadascun d'ells.

Finalment, ha afirmat que l'objectiu és aprovar la llei abans de final d'any i entén que el consens amb el qual s'ha redactat, i que el Govern ha demanat que es tramiti per la via d'urgència, ho hauria de facilitar.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad