Actualidad

El PS elimina el 'coliving' i qüestiona el "valor afegit" el nòmada digital

Carles Sánchez i Judith Salazar han presentat la vintena d'esmenes que han entrat al projecte de llei d'economia digital, emprenedoria i innovació

andorra

Els consellers generals de la formació socialdemòcrata, Carles Sánchez i Judith Salazar, han presentat la vintena d'esmenes que han entrat al projecte de llei d'economia digital, emprenedoria i innovació, per les quals qüestionen bàsicament la regulació del 'coliving', o l'habitatge compartit, i les excepcions que contempla per a determinades figures laborals. Recorda Sánchez que en la creació de l'institut de l'habitatge es demanava al Govern que fes un estudi sobre aquesta modalitat, un informe que encara no tenen i, per tant, no entén per què es regula a través d'aquesta llei.

Afegeix que el 'coliving' és una forma de precaritzar l'accés a l'habitatge i, per tant, es posicionen clarament en contra.

Per la seva part, Salazar dubta del "valor afegit" que aporten els nòmades digitals, pels quals es modifica la llei d'immigració, i recorda que ja hi ha figures similars que permeten excepcions en el compliment íntegre d'aquesta llei, sense haver-la d'adaptar a una figura laboral concreta a la qual no li veu el pes que si li atribueix.

Quan al teletreball, Salazar aposta per incloure les directrius europees, que segurament es traslladaran a l'acord d'associació amb la UE. En aquest punt, no accepta que el projecte de llei original inclogui la possibilitat que mitjançant una directiva interna, qualsevol empresa pugui regular el teletreball sense el vistiplau de l'empleat.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00