Sociedad

Govern i l'AGIA signen un conveni per impulsar mesures d'estalvi energètic a les comunitats de veïns

D'aquesta manera, se suma als acords que l'Administració general ha signat amb comuns, la patronal i el sector turístic i comercial

La ministra de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris, Gerard Casellas, han signat el conveni per conscienciar a les comunitats de la importància d'assolir el 15% d'estalvi durant els mesos vinents. D'aquesta manera, se suma als acords que l'Administració general ha signat amb comuns, la patronal i el sector turístic i comercial.

Casellas ha explicat que volen contribuir a l'estalvi energètic vist el context geopolític actual. En aquest sentit, ha explicat que les possibilitats d'estalvi a les comunitats de propietaris es concentren a les zones comunes, els motors dels ascensors i la caldera de gasoil.

Per la seva part, Calvó ha incidit en el fet que de moment s'aposta per la concertació i la conscienciació i ha recordat que si fos necessari s'establiran obligacions quan la llei estigui en vigor. En aquest sentit, ha recordat que els inspectors del ministeri estan fent visites personalitzades a les diferents empreses per incidir en aquesta conscienciació i un cop es dugui a terme aquesta feina pedagògica es farà un balanç per avaluar si cal tirar endavant alguna obligació. De totes maneres, Calvó ha manifestat que fins i tot si cal implementar certes obligacions caldrà que s'expliquin perquè la gent pugui entendre el perquè de la seva aplicació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00