Fútbol
FUTBOL

L'FC Andorra atura el projecte d'estadi a Prada de Moles

La causa és l'enorme sobrecost de la instal·lació, de 20 milions d'euros, el què suposaria una inversió de prop de 40 milions

Els cònsols d'Encamp amb els directius de l'FC Andorra durant la roda de premsa que anunciava l'aturada del projecte d'estadi a Prada de Moles. / Albert Sanjuan

Encamp

El president del club, Ferran Vilaseca, acompanyat dels cònsols d'Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, ha anunciat que retiren el projecte del nou estadi que s'havia de fer a les instal·lacions de Prada de Moles.

Els motius que ha esgrimit Vilaseca per no continuar amb el projecte han estat, sobretot econòmics, concretament una desviació de 20 milions d'euros respecte a les primeres estivacions. Tot i això, l'adjudicació provisional que va fer el comú el passat juliol, ja pujava a 26 milions i la previsió d'ara és de 37 milions d'euros per l'estadi i el camp d'entrenament passa d'1,5 a 3 milions d'euros. En aquest sentit, ha exposat que la conjuntura actual amb la guerra a Ucraïna, el boom immobiliari que viu el país i les exigències de la Liga han fet impossible continuar endavant.

Assegura que s'han mantingut reunions amb els arquitectes per redreçar aquest sobrecost, però ha estat impossible. No ha volgut parlar de què passarà a partir d'ara i s'ha limitat a dir que demà es reuniran per veure com s'afronten els passos següents amb les parts interessades. Cal recordar que l'FC Andorra té signat un conveni amb Govern per utilitzar l'Estadi Nacional durant dos anys, temps que havia de servir per aixecar el nou estadi. L'acord implicava que el VPC marxava a Prada de Moles durant aquest temps. Deixa clar que tenen un projecte ambiciós, però a hores d'ara no se sap on jugarà l'Andorra un cop s'esgoti el conveni, tenint en compte les exigències de la Liga. En ser preguntat per la possibilitat de jugar fora del país, Vilaseca ha dit que es s'anomenen FC Andorra i jugaran aquí.

Per la seva banda, la cònsol major encampadana, Laura Mas, ha confirmat que l'adjudicació de la concessió queda deserta i que per les arques comunals era inassumible un sobrecost en l'aportació, que era de 10 milions d'euros. Tot i això, assegura que seguiran treballant per fer créixer les instal·lacions esportives de la parròquia.

Mas ha deixat clar que la no construcció del nou estadi de l'FC Andorra no influeix al projecte de la Federació Andorrana de Futbol de construir el camp a l'antic Càmping Internacional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00