Fútbol | Deportes
FC ANDORRA

La FAF obre les portes a acollir l'FC Andorra al camp que construeix a Encamp

Si l'entitat tricolor demanés l'ajuda de la federació, té les portes obertes perquè pugui jugar la temporada vinent al nou estadi

Imatge recent de l'Estadi Nacional. / FCA

Andorra la Vella

La Federació andorrana de futbol obre les portes a l'FC Andorra al camp que està construint a Encamp.

En el cas que finalment l'entitat tricolor no disposi de camp la temporada vinent, la FAF, segons ha sabut la SER, obre les seves portes a l'FC Andorra si acudís per demanar ajuda, perquè pugui jugar a l'estadi que la federació està construint a Encamp.

Les relacions són bones, i cal recordar que ambdues entitats ja van treballar juntes durant el projecte de Prada de Moles. A més, també s'ha obert la possibilitat que l'FC Andorra col·labori amb la FAF en supòsits com, per exemple, la construcció d'un camp d'entrenament (i la infraestructura que envoltaria al mateix) just annexe al camp de la federació ja que, avui dia, el club no té ni casa ni lloc on entrenar, una vegada descartat pel Comú d'Andorra la Vella també l'estadi Comunal de cara a l'any vinent. I cal recordar que aquesta és una altra de les exigències de la lliga.

Finalment, des del rugbi també han aportat el seu punt de vista i celebren les paraules del secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, qui va assegurar de forma categòrica que el conveni de cessió de l'Estadi Nacional no es prorrogarà. Es respecta així el compromís adquirit i, per ells, és "tornar a casa". Ho ha epxlicat el secretari general de la FAR, Felip Gallardo, qui ha afegit que aquesta mesura és bàsicament "complir un compromís que ja s'havia signat".

Gallardo va fer aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia dels Isards, que juguen demà a Dinamarca en una nova cita internacional.

Jugar fora del país, una altra opció

La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, també va indicar que si l'FC Andorra no disposa de camp la temporada vinent, hi ha l'opció de jugar temporalment fora.

"Existeix la possibilitat que l'FC Andorra jugui fora" ha dit la ministra qui ha afegit que aquesta és una possibilitat que ja estava sobre la taula. Bonell matisa que "no és el millor ni el més desitjable que un club d’Andorra jugui fora del país, però és veritat que aquesta possibilitat existeix, sempre que sigui puntual".

Bonell va reafirmar les declaracions del seu secretari d'Estat, Alain Cabanes, assegurant que al juny del 2024 finalitza el conveni de cessió de l'Estadi Nacional a l'FC Andorra i no es prorrogarà.

David Sansaloni

David Sansaloni

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra, especialitzat en temes esportius, econòmics i socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00