Más deportes
ALT RENDIMENT

El centre d'alt rendiment en alçada al Maià s'obrirà al 2025

Icònic, promogut per Bomosa, pretén ser un centre medic i esportiu de referència per a atletes professionals, federats i amateurs

La presentació d'Icònic que ha tingut lloc aquest dijous. / Bomosa

Un centre de referència en rendiment esportiu en alçada per a esportistes professionals, federats i amateurs. Aquest serà l'objectiu d'Icònic, el nou projecte impulsat per Bomosa que es preveu posar en servei el 2025 a l'edifici de l'antiga Sud Ràdio, al Port d'Envalira.

Aquest dijous s'ha presentat oficialment el projecte, amb tots els detalls dels serveis que oferirà per aconseguir ser un referent internacional.

El recinte, a més de 2.500 metres d'altitud, serà el centre residencial més alt d'Europa, i acollirà fins a 180 persones en unes instal·lacions amb 1.200 metre quadrats d'espai d'entrenament, recuperació i medicina esportiva.

El fundador de Bomosa, Turi Mora, ha posat en relleu que els inicis del projecte no han estat fàcils, però després de set anys, "hem sigut capaços de sumar voluntats per fer possible un projecte ambiciós".

Icònic compta amb acords amb centres d'alt rendiment com el CAR de Sant Cugat i forma part de l'Organització Internacional de Centres de Rendiment Esportiu (ASPC).

Entre d'altres serveis, inclou l'entrenament electrònic en entorn virtual, que permetrà el monitoratge i l'anàlisi de l'entrenament en les instal·lacions, segons han explicat els seus impulsors.

El centre també inclou la recuperació, el tractament i la prevenció de lesions, una nutrició adaptada i un descans reparador gràcies als beneficis de l'alçada.

La presentació ha comptat amb la presència de la ministra d'Esports, Mònica Bonell, i de representants de federació, clubs i entitats així com professionals especialitzats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00