Economía y negocios
CONCERT ECONÒMIC

Desacord entre patronal i sindicats pels increments salarials

La CEA ha presentat al Consell econòmic i social un augment de l'IPC més l'1,5% pel salari mínim però per sota de la inflació per a la resta cosa que no satisfà els sindicats

Reunió del Consell Econòmic i Social mantingut aquest divendres a Andorra la Vella. / JAViladot

Andorra la Vella

Desacord pels increments salarials.

La CEA ha presentat en la reunió del Consell Econòmic i Social, la proposta per millorar el poder adquisitiu dels treballadors que contempla un increment de l'IPC amb el qual es tanqui l'any, més l'1,5% per aquells qui cobrin el salari mínim, mentre que li restaria el 2,5% a la inflació als qui percebin el mitjà. Les persones que estiguin per sobre, l'hauran de pactar directament amb els propietaris.

Aquesta proposta no satisfà ni de bon tros els sindicats, els quals a través del secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach, lamenta les formes de la patronal, en tant que els ha presentat avui una proposta que no coneixien. A més, afirmen que abans de plantejar cap percentatge, el que és més urgent és conèixer el cost de vida al Principat i, amb aquesta dada com a referent, aplicar els increments necessaris.

Per la seva Banda, el president de la CEA, Gerard Cadena, justificava la demora a l'hora de presentar la proposta perquè han hagut de negociar amb cadascuna de les associacions que l'integren i que viuen situacions i realitats salarials diferents. Un element que ha permès l'entesa, ha admès, és el temor al fet que novament sigui el Govern qui decreti els augments, una possibilitat que no es contemplava fa unes setmanes, però que ahir el cap de Govern va avançar que es faria si no hi havia acord entre les dues parts.

Finalment, des del Govern, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, sortia esperançada de la reunió, especialment per la voluntat d'entesa que veu entre les parts. En aquest sentit, es retrobaran tots la setmana vinent per intentar tancar un acord.

Sobre la firma

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i SER Empresaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00