Política
SANITAT

El PS pregunta pels mecanismes de control de la despesa de la via preferent

La consellera Susanna Vela assegura que la despesa sanitària s'ha incrementat en més d'un 30% des de la implantació del sistema

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela. La consellera general preguntarà a la propera sessió de control al Govern per l'augment de la despesa sanitària derivada de la implantació de la via preferent. / P.S.

Andorra la Vella

El PS pregunta pels mecanismes de control de la despesa de la via preferent.

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, preguntarà en la propera sessió de control al Govern quins mecanismes té previstos l'executiu per controlar l'augment d'aquesta despesa que des del 2020 i fins el juliol passat ha suposat un increment de més del 30 per cent.

Segons Vela, en aquest període la implementació de la via preferent ha significat un increment de la despesa de 14,3 milions d'euros quan en principi el sistema havia de reduir-la.

La consellera afirma que el fet que el pacient hagi de passar pel metge referent primer ha suposat un increment de la despesa sanitària de més del 30% des de la seva implementació, segons ha reconegut el propi ministeri de Salut en diverses respostes escrites.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00