Ocio y cultura
ESTUDIS MUSICALS

Els plans d'estudi de l'Institut de música d'Andorra la Vella ja són oficials

El ministeri d'Educació treballa per homologar els estudis a nivell internacional

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, conversa amb el coordinador de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, Jordi Sabata. / M.F.

Andorra la Vella

L'Institut de Música d'Andorra la Vella compta des d'aquest curs amb uns plans d'estudis que permetran als alumnes obtenir un títol oficial dels graus bàsic, elemental i mitjà. Es tracta d'un primer pas perquè aquests estudis puguin ser reconeguts o homologats fora d'Andorra i també perquè el país pugui comptar en un futur amb un conservatori.

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha destacat que després de culminar aquest reconeixement dels plans d'estudis de l'institut el ministeri comença ja a treballar per a l'acreditació o l'homologació internacional.

El reconeixement d'aquests plans d'estudis és la culminació d'una "reivindicació històrica" del comú d'Andorra la Vella, tal com ha recordat Baró, que ha detallat que el grau bàsic serà fins als set anys i permetrà introduir i "motivar" els infants en el món de la música; l'elemental comprendrà les edats dels set als dotze-tretze anys i ja anirà més lligat als coneixements de llenguatge musical i habilitats tècniques d'instruments i el mitjà aprofundirà en aquests coneixements en les edats compreses entre els dotze-tretze i els disset-divuit anys. Quan els alumnes completin aquests cicles comptaran amb un títol oficial en l'àmbit estatal i ara el que farà el ministeri d'Educació és treballar perquè es pugui obtenir la certificació o l'homologació d'aquestes titulacions, de tal manera que els estudiants puguin completar els seus estudis musicals en institucions de fora del país. El ministre d'Educació ha destacat que "no gosa calendaritzar" la feina per completar aquesta homologació, ja que "és un procés que sembla fàcil, però té una certa complexitat i lentitud". I ha afegit que espera "d'aquí a la primavera" poder tenir clars els terminis.

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha reivindicat que el reconeixement dels plans d'estudis ha estat fruit d'un "llarg recorregut" iniciat als anys vuitanta amb l'impuls a l'institut i ha remarcat que "avui en dia dona servei a 400 alumnes" i està totalment "consolidat" no només a la parròquia sinó al país, comptant a més amb una vintena de professors. També ha concretat que aquest curs s'espera que es puguin donar quinze títols de grau elemental i cinc de grau mitjà.

El cònsol menor de la capital ha reconegut que ara el futur implicaria comptar amb un conservatori, però ha destacat que cal anar "pas a pas", ja que s'ha tardat "disset anys" a arribar al reconeixement dels estudis i ara "tampoc cal córrer". I Baró ha afegit que en aquest treball per tenir un conservatori al país caldria també implicar el ministeri de Cultura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00