Sociedad
HABITATGE

El sector immobiliari, en peu de guerra per la cessió temporal a lloguer

AGIA, FIABCI i APBI emeten un dur comunicat conjunt assegurant que aquesta mesura és anticonstitucional i critiquen la falta de planificació del Govern i la manca de diàleg amb el sector, i auguren conseqüències molt negatives per a l'economia si s'aplica la llei de l'habitatge com està prevista

Obres en construcció a Andorra la Vella. El sector s'ha mostrat totalment contrari a la llei de l'habitatge que planteja el Govern de Xavier Espot. / Arxiu/ANA

El sector immobiliari i els propietaris, en peu de guerra per la cessió obligatòria dels pisos buits al mercat de lloguer.

En un comunicat conjunt, l'AGIA, FIABCI i l'associació de propietaris d'immobles asseguren que aquesta mesura inclosa en la llei del dret a l'habitatge que treballa el Govern és inconstitucional.

Les tres entitats s'han mostrat totalment contràries tant en el fons com en la forma en què l'executiu ha presentat aquest projecte de llei ja que no ha comptat amb l'opinió del sector malgrat que l'afecta molt directament i de forma negativa.

Segons els immobilitaris i els propietaris, el text tindrà conseqüències greus sobre el sector, amb efectes especulatius, de frenada de l'economia i amb afectació al creixement de la població.

Les tres entitats afirmen que l'executiu demostra un cop més un total desconeixement del mercat i que les mesures previstes al text no estan emparades per cap estudi seriós que les avali.

Així, asseguren que la cessió temporal i obligatòria dels pisos buits al mercat de lloguer és inconstitucional i no s'ajusta a dret.

Recorden a l'executiu que AGIA, FIABCI i APBI són part de la solució i no del problema de la falta d'habitatge de lloguer i critiquen que mai s'hagi plantejat construir habitatge assequible amb les cessions obligatòries de terreny.

Les tres entitats es posen a disposició del Govern i del Consell General per treballar i discutir el text així com qualsevol iniciativa relacionada amb el mercat immobiliari.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00