Sociedad
MEDI AMBIENT

Andorra presenta un informe "ambiciós" sobre les polítiques per mitigar el canvi climàtic

Una delegació de l'ONU estarà tota la setmana al Principat per conèixer la realitat del país però també per revisar l'informe de transparència reforçada

Reunió amb els secretaris i experts de les Nacions Unides a Andorra la Vella aquest dilluns. / JAViladot

Andorra presenta un informe "ambiciós" sobre les polítiques per mitigar el canvi climàtic.

Una delegació de les Nacions Unides estarà tota la setmana al Principat per conèixer la realitat del país, però també per revisar l'informe de transparència reforçada que la delegació nacional va presentar l'octubre passat, sobre la contribució en la lluita contra el canvi climàtic, que és una encomana dels acords de París del 2015 i que el termini perquè tots els estats els presentin, venç a finals d'any. D'aquesta manera, Andorra va ser el primer país del món en fer-ho, i es va avançar més d'un any.

Així ho ha explicat el director de l'oficina de l'Energia, Carles Miquel, qui ha recordat que aquesta informació inclou un inventari sobre els gasos d'efecte hivernacle i les polítiques que desenvolupa el Govern per reduir-los. Afegeix que la voluntat és esperonar la resta dels països perquè presentin la seva documentació, ja que Andorra malgrat que contribueix molt poc en emissions, rep els mateixos perjudicis que la resta.

Per la seva part, Pepa López, una de les expertes de les Nacions Unides, ha comentat que el pla d'accions desenvolupat per l'executiu és ambiciós i ha destacat especialment la celeritat que va tenir per presentar aquest informe. En aquest punt, admet que en ser un país petit, les emissions són molt baixes i que, per tant, costa més aplicar mesures per reduir-les.

Miquel ha recordat que Andorra genera el 0,01% de les emissions mundials de CO2 i que la gran majoria estan en el sector energètic, en concret en el de la mobilitat.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00