Política
FUNCIÓ PÚBLICA

El Govern preveu acabar l'estudi de l'acompliment a finals d'any

És un dels reptes que es marca el ministeri de la Funció Pública per aquest mandat

La ministra Trini Marín i el secretari d'Estat Marc Cornella abans de la compareixença davant la comissió legislativa de Justícia i Interior per abordar els avenços en matèria de Funció Pública. / ANA

És un dels reptes que es marca el ministeri de la Funció Pública per aquest mandat, tal com han explicat la ministra, Trini Marín, i el secretari d'Estat, Marc Cornella, en comissió legislativa al Consell General. En aquest punt, el segon ha destacat la necessitat de revalorar la figura del funcionari, que entre altres qüestions passaria per recuperar l'avaluació de l'acompliment, uns treballs que reconeix que estan molt avançats, de fet confia a tenir-los a finals d'any, però el que no garanteix és la seva aplicació immediata, ja que caldrà disposar de l'apartat tecnològic necessari.

Una altra iniciativa que volen adjudicar ràpidament és un estudi retributiu que compari els salaris dels funcionaris, amb els de la resta d'administracions nacionals i internacionals. En aquest ca, preveu que estigui a finals d'any, malgrat que encara no s'ha adjudicat, i ja és possible que s'apliquin algunes millores a partir de l'any vinent. Finalment, ha comentat que la carrera professional és un projecte important, però que encara està molt verd.

Per la seva banda, la ministra ha destacat la necessitat de reformar la llei la funció pública, un projecte amb el qual s'hi posaran aquest estiu, però que no ha de ser una modificació substancial, sinó que acabi de clarificar la que es va fer fa tot just dos anys.

Quant a les sancions disciplinàries, han detallat que l'any passat se'n van fer 10, quatre lleus, quatre greus i dues molt greus, i que el 2022 van ser 16. Aleshores van ser 12 lleus i 4 greus.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00