Política
OBERTURA ECONÒMICA

Preocupació de l'oposició per la reputació d'Andorra després de la fallida operació amb Grifols

Tots els grups parlamentaris a l'oposició han criticat durament la gestió que ha fet el Govern demòcrata d'aquest projecte i demanaran la compareixença d'Espot

Grifols

Grifols es una empresa farmacéutica global líder en hemoderivats. / Europa Press News

Andorra la Vella

Preocupació de l'oposició per la reputació d'Andorra després de la fallida operació amb Grifols.

Tots els grups parlamentaris a l'oposició han criticat durament la gestió que ha fet el Govern demòcrata d'aquest projecte que sempre han qualificat d'opac, atorgat a dit i fet a mida.

De fet, tant el PS com Concòrdia demanaran la compareixença del cap de Govern i la ministra d'Economia si no ho fan de mutu propi per explicar els detalls de la suspensió del laboratori.

La primera a manifestar la seva satisfacció per l'aturada definitiva del projecte ha estat la líder d'Andorra Endavant, Carine Montaner, qui va portar a la justícia el pacte de socis. La consellera general ha recordat que va ser ella qui va alertar del gran endeutament de la companyia catalana, motiu principal, al seu entendre, perquè finalment Grifols hagi renunciat a instal·lar-se al país.

El president del grup de Concòrdia, Cerni Escalé, també ha estat molt dur en la valoració del fallit projecte. Assegura que el govern demòcrata està mantenint una mala estratègia en inversió estrangera, que no fomenta la diversificació econòmica ni el desenvolupament dels projectes del país i en aquest cas, a més, afecta la reputació exterior d'Andorra.

Contundent també s'ha mostrat el president del PS i conseller general, Pere Baró, sobre aquesta resolució final del laboratori immunològic. I s'ha mostrat especialment dur amb el cap de Govern a qui acusa de mentir-los després de les moltes demandes d'informació i preguntes parlamentàries sobre el retard del projecte. Per aquesta raó, i pels diners que s'han invertit i que no es retornaran, com els 900.000 euros de la construcció dels accessos, demanaran responsabilitats.

Tota l'oposició creu que el cap de Govern, qui va liderar el projecte, ha de comparèixer en seu parlamentària per donar explicacions sobre la sortida de Grifols en considerar que perjudica la imatge exterior d'Andorra.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00