Sociedad
SEGURETAT VIAL

Campanya de control del transport d'infants als voltants de les escoles

Coincidint amb l'inici del curs escolar, la Policia farà a partir de dilluns controls de seguretat als vehicles tant particulars com de transport escolar i públic

Un control de seguretat prop d'un centre escolar. La Policia engega dilluns una nova campanya de seguretat vial prop de les escoles. / Policia d'Andorra

Andorra la Vella

La policia inicia una campanya de control als voltants de les escoles

És una acció habitual cada inici de curs i l'objectiu és garantir el transport correcte dels infants i també la conscienciació de les famílies perquè valorin la importància de respectar el Codi de la circulació. Així, començarà el dilluns i s'allargarà fins al 27 de setembre, i realitzaran controls específics a prop de tots els centres educatius en els quals vigilaran que els menors de deu anys i que mereixin menys d'un metre i mig ocupin els seients del darrere i utilitzin els sistemes de retenció homologats.

També procuraran que els pares o tutors no deixin el motor del vehicle en marxa durant més de dos minuts, que hagin passat la ITV i portin el distintiu o que l'estat dels pneumàtics sigui òptim.

Des de la policia recorden que la campanya va adreçada tant als vehicles particulars com als autobusos de transport escolar i de transport públic.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...