Economía y negocios
TURISME

Creixen les pernoctacions a l'agost, tot i que ha estat un "estiu difícil"

La Unió Hotelera ha compartit les xifres d'ocupació del mes passat, que superen el 86%, i que milloren les de l'agost del 2023 tot i la competència dels grans esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics de París

Els mundials de BTT han contribuit a millorar l'ocupació hotelera de l'agost en relació a l'any passat. / Pal-Arinsal

Andorra la Vella

Creixen les pernoctacions a l'agost, tot i que ha estat un "estiu difícil".

La Unió Hotelera ha compartit les xifres d'ocupació del mes passat, que superen el 86%, i que milloren les de l'agost del 2023 quan es van quedar al 80%. Aquests resultats deixen satisfets el seu president Jordi París, qui reconeix que ha estat un any complicat per la gran oferta d'esdeveniments esportius internacionals, com ara l'Eurocopa del juny o els Jocs Olímpics del juliol, però sobretot perquè el Principat encara no ha recuperat l'estabilitat quan a reserves anticipades es refereix després de la pandèmia.

En aquest sentit, admet que el fet que l'agost hagi tingut cinc setmanes complertes els ha beneficiat clarament i els ha permès aconseguir una bona dada de tancament, però sí que mostra una certa preocupació per dependre en excés, almenys a l'estiu, de les reserves d'última hora.

El comportament del turista a l'agost no ha estat tan diferent del del juliol, el qual també va tenir una primera quinzena amb menys afluència de l'esperada, però que, en canvi, va tenir una altíssima ocupació a la segona. Així, les dues darreres setmanes d'agost s'han beneficat per aquest fet, però també pel mundial de BTT que es va celebrar a Pal Arinsal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00