Política
LLEI OMNIBUS

Els partits de l'oposició exigeixen al Govern que els deixi treballar la llei òmnibus amb temps

Concòrdia, el PS i Andorra Endavant no accepten que l'executiu els posi pressa amb la tramitació parlamentària d'aquest projecte de llei, tal com va insinuar ahir el ministre portaveu

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé / Concòrdia

Andorra la Vella

Els partits de l'oposició exigeixen al Govern que els deixi treballar la llei òmnibus amb temps.

Concòrdia, el PS i Andorra Endavant no accepten que l'executiu els posi pressa amb la tramitació parlamentària d'aquest projecte de llei, tal com va insinuar ahir el ministre portaveu, Guillem Casal. Així li recorden que ells van anunciar la llei a l'abril i no la van entrar al Consell Genera fins a finals de juliols, de manera que ara li reclamen que els deixi treballar-la en condicions.

La més contundent ha estat la presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant, Carine Montaner, qui li recorda que ha estat el Govern qui ha deixat "gangrenar" aquesta qüestió perquè fa molts anys que l'habitatge és un problema i tampoc ha exercit el control necessari per garantir que la inversió estrangera es complia. Per tant, no accepta aquesta demanda i afirma que utilitzaran tot el temps que sigui necessari.

Montaner insisteix que la llei trepitja drets constitucionals com ara el de la propietat privada, en referència a la cessió obligatòria dels pisos buits.

Per la seva part, la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, assegura que ningú vol allargar el tràmit parlamentari de forma innecessària, però ja avança que presentaran esmenes. A més, entén que haver entrat a la llei a l'estiu, fora del període de sessions, tampoc ajuda a escurçar els terminis.

Finalment, des de Concòrdia, el seu representant Pol Bartolomé afirma que no se senten interpel·lats per Casal i que faran bé la feina, independentment del temps que triguin, ja que és el reglament del Consell el qui fixa els terminis. Afegeix que també presentaran vàries esmenes i espera que el treball en comissió permeti treure un text més complet del que ha entrat.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...