Sociedad
EDUCACIÓ

El col·legi Sant Ermengol tindrà una nova línia de batxillerat d'arts el curs vinent

Serà l'únic centre d'Andorra en oferir aquesta nova unitat, autoritzada avui per la Unitat d'acció educativa a l'exterior del govern espanyol

Una aula del col·legi Sant Ermengol. El centre incorporarà el curs vinent una nova unitat de batxillerat dedicat a les arts. / COL·LEGI SANT ERMENGOL

Andorra la Vella

El col·legi Sant Ermengol tindrà una nova línia de batxillerat d'arts el curs vinent.

Serà l'únic centre d'Andorra en oferir aquesta nova unitat, autoritzada avui per la Unitat d'acció educativa a l'exterior del govern espanyol.

Atès que tots els alumnes de primer de batxillerat ja s'han matriculat en d'altres unitats, s'ha decidit posar en marxa la nova línia el curs vinent, tal i com ha explicat a la SER la consellera d'educació de l'ambaixada, Maria Dolores López.

Els alumnes que volien cursar aquesta modalitat de batxillerat havien de triar o bé anar a la Seu d'Urgell o bé a l'Escola Andorrana de Batxillerat, tot i que no és la mateixa formació.

Aquesta modalitat artística contempla, entre d'altres, l'ensenyament de les arts escèniques, la pintura, l'escultura, el disseny o l'audiovisual i, entre les sortides universitàries, hi ha belles arts, disseny gràfic, cinema, arquitectura, història de l'art o conservació i restauració.

Pel que fa a les demandes de primer de batxillerat al sistema espanyol, la consellera ha assegurat que totes han quedat cobertes i que fins i tot hi ha alguna plaça lliure.

Per al curs 2024-2025 que està a punt de començar el sistema espanyol compta amb 3.060 alumnes escolaritzats, un 4% més que el curs anterior. La xarxa de centres inclou el Maria Moliner, l'Àgora, i els col·legis confessionals Janer, Sagrada Família i Sant Ermengol.

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007,...