Sociedad
INFRAESTRUCTURES

El comú vol aprofitar el desviament per millorar la mobilitat al centre urbà

Tant el cònsol major com el líder de la minoria a Sant Julià de Lòria han celebrat que el Govern hagi adjudicat la instal·lació de les proteccions que permetran iniciar les obres del túnel de Rocafort i completar l'any 2027 el vial

El Túnel de la Tàpia forma part d'una de les fases del vial de Sant Julià. / Arxiu (ANA)

Sant Julià de Lòria

El comú lauredià vol aprofitar el desviament per millorar la mobilitat al centre urbà.

Tant el cònsol major com el líder de la minoria a la corporació de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Josep Majoral, han celebrat que el Govern hagi adjudicat la instal·lació de les proteccions que permetran iniciar les obres del túnel de Rocafort i completar l'any 2027 el vial. En aquest sentit, Cairat ha destacat la tasca que han fet els consellers generals de Concòrdia, Maria Àngels Aché i Pol Bartolomé, per desbloquejar les converses amb el ministeri de Territori i que s'hagi activat la finalització d'aquesta infraestructura.

Pensant en el trànsit que eliminarà, Cairat explica que podran desenvolupar un nou pla de mobilitat, sobre el qual preveu treure aviat el concurs d'idees perquè sigui una realitat abans que finalitzi el mandat. Així, avança que podria incloure accions com ara la semipeatonalització de l'avinguda Verge de Canòlich o la possibilitat de construir nous aparcaments verticals per facilitar la mobilitat a peu a dins del nucli urbà.

Per la seva part, Majoral recorda que aquesta iniciativa estava inclosa en el programa electoral amb el qual Unió Laurediana va concórrer a les passades eleccions comunals en coalició amb Demòcrates per Andorra, de manera que ho atribueix al compliment d'aquest acord. Tot i així, manifesta que és una molt bona notícia perquè dona resposta a una llarga reivindicació parroquial i no veu el dia que sigui una realitat.

Quant als tempos amb els quals es treballa, tots dos hi estan conformes i confien que el 2027 serà una realitat.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...