Sociedad
GENT GRAN

El Govern participarà amb cinc milions d'euros als pisos tutelats de Sant Julià

El comú vol licitar la construcció durant el primer semestre de l'any vinent i que sigui una realitat a finals del 2028

El cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, després de rubricar el conveni. / ANA

Sant Julià de Lòria

El cap de l'executiu, Xavier Espot, i el cònsol major lauredià, Carni Cairat, han signat el memoràndum de col·laboració pel qual el Govern passarà a ser membre fundacional de la Fundació Laurus, que s'encarregarà de gestionar aquesta cinquantena de pisos que es destinaran a la gent gran. Els acompanyaran diversos serveis que els ajudaran en el dia a dia i també inclourà un centre de dia. En aquest sentit, Espot admet que se'n guardaran una part perquè Afers Socials els assigni segons les necessitats.

Precisament, destaca la voluntat d'entesa amb els comuns per crear noves iniciatives en matèria d'habitatge, però també amb el sector privat, ja que la major part del fons de la Fundació, ho serà. A més, l'edifici disposarà d'altres serveis que beneficiaran a tota la societat.

D'aquesta manera, el Govern entrarà al projecte amb cinc milions d'euros i el comú amb tres. Caldrà sumar-hi els sis milions que ja tenen garantits per part del sector privat i encara en quedarien un parell més, fins a arribar als 16, que és el que han calculat que costarà. Cairat explica que amb aquesta participació de l'executiu ja poden iniciar el projecte i volen licitar la seva construcció durant el primer semestre de l'any vinenti que sigui una realitat a finals del 2028. A més, treballaran conjuntament per establir el preu assequible que tindran.

Cairat confia que podran presentar aviat el projecte definitiu i, a banda de detallar que seran pisos de 50 metres quadrats on podran viure entre una i dues persones, l'edifici estarà envoltat de zona enjardinada i patis interiors que permetran el retrobament dels seus veïns, una acció que a més permetrà combatre l'envelliment en solitud.

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des...