Sociedad
MEDI AMBIENT

Els experts advoquen per la correcta gestió forestal per evitar incendis

La delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra ha organitzat una jornada sobre els incendis de sisena generació

Col·loqui sobre incendis forestals de sisena generació organitzat per la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra a la sala Sergi Mas de Sant Julià. / ANA

Andorra la Vella

Els experts advoquen per la correcta gestió forestal per evitar incendis.

La delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra ha organitzat una jornada sobre els incendis de sisena generació per conscienciar sobre els perills d'aquests greus incendis forestals coincidint de la Diada catalana i amb la recent signatura d'un conveni de col·laboració entre els bombers catalans i andorrans.

Experts de tots dos territoris van participar ahir en la jornada en la què es va posar de relleu com el canvi climàtic és la principal causa d'aquests incendis que no es poden atacar amb els mitjans actuals, tot un repte perquè sobrepassa les forces de seguretat i alhora genera un problema de protecció civil en posar en risc persones i infraestructures. Així ho ha posat de relleu el subdirector de boscos de la Generalitat, Enric Vadell.

La quantitat de biomassa als boscos, el canvi climàtic i l'augment de la mortalitat dels arbres a causa de les plagues fan que es produeixin aquestes cremes tan contundents, batejades com a tempestes de foc. Per erradicar-ho cal fer-ne prevenció i això passa per la gestió forestal, recuperar la ramaderia extensiva o l'agricultura per "aconseguir paisatges i territoris més resilient, segons els experts.

Tot i que a Andorra no s'ha detectat cap incendi d'aquestes característiques fins ara, des del cos de Bombers asseguren que no es pot abaixar la guàrdia, tal i com ha destacat Pere Pons, sotsoficial del cos de bombers.

El col·loqui ha coincidit amb la declaració de diversos incendis a Catalunya i la Catalunya Nord, per la qual cosa el cap del Grup de Reforç i Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat, Marc Castellnou, no hi ha pogut assistir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00