Política
AFER GRÍFOLS

L'oposició acusa Espot d'amagar-se darrere de Mas i de Marsol per l'afer Grifols

Els representants dels tres partits de la minoria veuen amb preocupació la decisió de Demòcrates per la qual no serà el cap de Govern qui doni les explicacions pertinents sobre el fracàs d'aquesta iniciativa

L'oposició socialdemòcrata al Consell General. / P.S.

Andorra la Vella

L'oposició acusa Espot d'amagar-se darrere de Mas i de Marsol per l'afer Grifols.

Els representants dels tres partits de la minoria veuen amb preocupació la decisió de Demòcrates per la qual no serà el cap de Govern, Xavier Espot, qui doni les explicacions pertinents sobre el fracàs d'aquesta iniciativa que havia de servir, entre altres qüestions, per iniciar un procés de diversificació econòmica i per atraure inversió estrangera d'alt valor afegit. Així, el conseller general de la formació socialdemòcrata, Pere Baró, s'ha mostrat molest amb les formes dels taronja per no haver avisat els membres de la comissió legislativa, que són els qui havien fet la demanda perquè comparegués Espot, abans de fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació.

Quant a la participació de les responsables d'Economia i de Salut, Conxita Marsol i Helena Mas, manté que elles no hi eren quan es va gestar l'operació i, per tant, considera que el cap de Govern s'amaga darrere seu. Afegeix que per una qüestió de transparència, accepten la seva proposta, però avança que si no queden satisfets, continuaran entrant preguntes parlamentàries i no descarta demanar una nova compareixença del màxim responsable de l'executiu.

Aquests arguments els comparteix plenament la presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner, quan recorda que Espot va ser qui va donar la cara i va defensar el projecte des del primer moment. Des d'aquest punt de vista, no entén el perquè ara no vol donar la cara.

Des de Concòrdia, el conseller general Pol Bartolomé, més enllà de les formes de Demòcrates considera que el problema més greu és que no ha funcionat la llei d'inversió estrangera que pretenia atraure projectes d'aquest nivell. En aquest sentit, recorda que ells van presentar un model d'inversió estrangera alternatiu que la majoria va desestimar i apunta a la necessitat de reformar-lo perquè no es repeteixi un nou fracàs com el de Grifols.

Finalment, la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, coincideix en l'anàlisi de Bartolomé i afegeix que el Govern hauria de definir les línies estratègiques per atraure projectes de recerca i desenvolupar un pla concret que les executi.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00