Sociedad
TURISME

Neix Pirineu Viu per lluitar contra el monocultiu del turisme i anuncia mobilitzacions que afectaran Andorra

Una trentena de col·lectius pirinencs de Catalunya i Andorra han decidit crear una plataforma transversal de la què formen part, entre d'altres, la Coordinadora per l'habitatge digne

Dos portaveu de Pirineu Viu presenten el logotip de la plataforma a l'aeroport de la Seu d'Urgell. / ACN

La Seu d'Urgell

Neix una plataforma ciutadana al Pirineu per lluitar contra el monocultiu del turisme de la què formen part moviments cívics com la Coordinadora per l'habitatge d'Andorra.

Una trentena de col·lectius pirinencs de Catalunya i Andorra han decidit crear Pirineu Viu i anuncien mobilitzacions contra el turisme de masses similars a les què han tingut lloc a les Illes Balears i a les Canàries.

Es tracta d'un moviment transversal molt ampli, segons ha explicat una de les seves portaveu, Júlia Leigh.

La plataforma s'ha presentat aquest matí a l'aeroport de la Seu amb l'objectiu de frenar el què consideren un model turístic que perjudica drets fonamentals com l'habitatge, i precaritza els treballadors del sector.

Pirineu Viu preveu ja a l'octubre organitzar mobilitzacions que podrien afectar Andorra, però també cicles de debat sobre el model de creixement.

L'organització pren el relleu a la plataforma Stop Jocs Olímpics i aglutina entitats de tot l'Alt Pirineu i Aran, Andorra, el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, incidint especialment en l'accés a l'habitatge, en la defensa dels drets laborals i en la protecció del medi ambient.

Des de la plataforma també han volgut deixar clar que no estan en contra de les persones que treballen al sector turístic, sinó de la precarietat que, asseguren, genera aquest monocultiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00