Política
NACIONS UNIDES

L'acord d'associació compta amb el suport dels Estats amb els què s'ha reunit el Govern a l'ONU

El cap de l'executiu confia en el suport d'Espanya i Portugal perquè l'acord sigui considerat mixt i s'aprovi de forma global

El cap de Govern, Xavier Espot, amb el primer ministre de Portugal, Luís Montenegro, en el marc de la 79a Assemblea General de l'ONU. / SFGA

Nova York

L'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea compta amb el suport polític de tots els Estats amb què el Govern s'ha reunit aquests dies en el marc de la 79a assemblea general de les Nacions Unides.

Així ho ha assegurat des de Nova York el cap de Govern, Xavier Espot, en una trobada telemàtica amb els mitjans de comunicació que ha servit per fer l'apunt de les jornades de treball que tant ell com la titular d'Afers Exteriors, Imma Tor, estan duent a terme al llarg d'aquests dies.

Espot ha posat en relleu la importància que suposa per al Principat rebre el suport polític dels països en un moment en què ja han finalitzat les negociacions amb Europa. A hores d'ara, però, el text final es troba en fase d'anàlisi tècnica però el cap de l'executiu confia en el suport d'Espanya i Portugal perquè l'acord sigui considerat mixt i s'aprovi de forma global, cosa que accelaria el procès.

Reunió amb el cardenal Parolin

El desplaçament del cap de Govern a Nova York també servirà perquè aquest divendres es reuneixi amb el cardenal Pietro Parolin, amb el qual està previst parlar de tot un seguit de temes entre els quals no faltarà la qüestió de l'avortament o el recent nomenament del bisbe coadjutor.

Espot també ha avançat els temes que tractarà durant la seva intervenció en la 79a assemblea general de les Nacions Unides, on Andorra farà una crida a l'aturada dels conflictes armats que estan actius actualment i advocarà pel multilateralisme "com a l'únic recurs vàlid per trobar una pau duradora al món". Altres temes als quals farà referència el cap de Govern estaran relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic, així com els esforços del país en la transformació digital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00