Economía y negocios
FISCALITAT

La campanya de l'IRPF del 2023 tanca amb una recaptació de 60 milions d'euros

Són uns set milions més que el 2022 i el Govern ho atribueix a la bona marxa de l'economia

El ministre de Finances, Ramon Lladós, i el director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira, al departament d'hisenda per presentar el balanç de la campanya de l'IRPF. / JAViladot

Andorra la Vella

Són uns set milions més que el 2022 i el ministre de Finances, Ramon Lladós, ho atribueix a la bona marxa de l'economia, que genera més beneficis entre les empreses i els treballadors i això fa que tributin més. En aquest punt, destaca l'increment del nombre de cotitzants, però també dels salaris que reben a partir dels augments que practica el Govern sobre el salari mínim. Diu que malgrat que aquests no estan obligats a fer la declaració de l'IRPF, ja que només s'obliga als que superin els 24.000 euros anuals, sí que comporten que s'estirin els altres, els que són superiors i que sí que tributen.

El ministre recorda que només la meitat dels assalariats estan obligats a fer-la, i malgrat que el salari mitjà vagi pujant, el cost de vida moltes vegades no ho fa en els mateixos termes, de manera que no es tanca a revisar els llindars de cara al futur.

La campanya de l'IRPF s'ha tancat sense incidències i amb una recaptació pròxima als 26 milions d'euros, la resta correspon a les retencions que s'apliquen durant tot l'any. És una xifra lleugerament superior a la prevista inicialment, que era de 22 milions i, destaca que pràcticament la meitat de les 24.000 declaracions s'han fet en l'últim mes, és a dir que els tributaris encara allarguen fins al final el procés. Tot i així, la gran majoria, gairebé el 85%, han estat telemàtiques.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00