Sociedad
MEDI AMBIENT

Vessament d'hidrocarburs al Valira a l'alçada del pont de la Tosca

Bombers i Medi Ambient estan intervenint des de la passada nit per contenir la fuita l'origen de la qual s'ha situat en una cuba d'un edifici proper

Vessament de gasoil al riu Madriu, a l'alçada del pont de la Tosca, a Escaldes / Ràdio SER Principat d'Andorra

Escaldes-Engordany

Un vessament d'hidrocarburs afecta el riu Valira des del pont de la Tosca, a Escaldes, des de la passada nit.

Veïns de la part alta d'Escaldes van ser els que van donar l'alerta als Bombers pels volts de les 10 de la nit en sentir una forta olor a gasoil, fortor que ha impregnat tot el passeig del riu entre Escaldes i la capital fins ben entrat el dia.

Segons han explicat els Bombers, es va desplaçar una dotació per esbrinar l'origen de l'olor que es va situar al riu Madriu, a l'alçada del pont de la Tosca, i es va confirmar que provenia d'un vessament de gasoil. Un cop localitzada la fuita, bombers i tècnics del departament de Medi Ambient del Govern, policia i protecció civil hi han intervingut per intentar frenar-la amb la col·locació d'elements de contenció absorvents tant al punt del vessament com a la zona baixa.

A mig matí els bombers han localitzat l'origen de la fuita, en una cuba de gasolil d'un edifici proper, segons ha informat a la SER el cap de guàrdia. L'executiu ja ha avisat les autoritats catalanes perquè n'estiguin al cas i a FEDA perquè no turbini, així com al comú d'Escaldes.

Una dotació dels bombers continuen treballant al riu Madriu per esbrinar el punt de sortida del gasoil de la cuba afectada per taponar-lo. La cuba ja s'ha buidat per evitar més vessaments d'hidrocarburs. Per ara es desconeix el total de litres que han acabat al riu que ha quedat força afectat en diversos quilòmetres del seu recorregut.

*Seguirà amb futures ampliacions

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00