Más deportes
OLIMPISME

Xavier Espot Miró ja és nou president del COA amb el beneplàcit de la FAN

Pacte entre la natació i el nou mandatari perquè el secretari general, Toni Guerra, tingui una sortida progressiva després dels Jocs dels petits estats

La nova junta del COA amb el president, Xavier Espot Miró, al centre. / COA

Andorra la Vella

Xavier Espot Miró és nomenat nou president del COA amb el beneplàcit de la Federació de Natació.

Després de vint-i-dos anys, Jaume Martí tindrà successor al capdavant de l'organisme olímpic. Finalment, totes les federacions han avalat la junta de Xavier Espot Miró per dirigir el comitè durant els pròxims quatre anys.

L'elecció ha tirat endavant gràcies al pacte que han acordat el nou president de l'òrgan amb la Federació de Natació, encapçalada per Joan Clotet, respecte a la durada de les funcions de Toni Guerra com a secretari general. Totes dues parts han acordat que Guerra deixarà d'exercir la seva tasca un cop s'hagin celebrat els Jocs dels Petits Estats de l'any vinent.

A partir de la finalització dels jocs, s'encarregarà de formar a la nova persona escollida, fet que podria allargar-se en el temps. De manera que Guerra continuarà formant part de l'estructura del COA almenys entre un i dos anys com a màxim. Segons Espot, la seva figura és cabdal per a l'organització dels jocs dels petits estats perquè és qui aporta més treball i experiència.

Per la seva part, Clotet ha acceptat de bon grat la sortida ajornada de Guerra i entén que s'hagi arribat a una entesa pel bé de l'esport.

Una vegada s'ha descartat la impugnació, Xavier Espot Miró ha pres possessió del seu nou càrrec durant l'assemblea celebrada ahir a la tarda juntament amb la nova comissió. Aquesta comissió està formada per 12 persones, sis homes i sis dones, i com a novetats figuren Albert Coma i Anna Garcia com a vicepresidents i Sònia Carrillo com a tresorera. Com a vocals, completen la llista de cares noves Gabriel Guerrero, de la federació de golf; Marisa Sánchez, de canoa i caiac; Sílvia Daban, d'hípica; i Toni Crespo, d'esquí. A més, l'exesquiadora Sofie Juárez serà la representant dels atletes dins la junta.

Carles Rosell

Carles Rosell

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra. Conductor de l’Aquí Esports, col·laborador de Carrusel i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00