Vídeo

EL ABIERTO DE 'HOY POR HOY' En directo, el análisis de Javier Aroca, Cristina Monge y Cristina de la Hoz

Sociedad
NEU

Canillo pagarà 125.000 euros durant 15 anys a Encamp pel telecadira del Pla de les Pedres

Les dues corporacions han ratificat l'entesa per la qual superen un conflicte que es remunta a l'any 2004

El cònsol menor de Canillo, Marc Casal, amb el cònsol major de Canillo, Jordi Alcobé; i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, juntament amb el cònsol menor d'Encamp, Xavier Fernàndez, celebrant l'acord. / ANA

Encamp

Canillo pagarà 125.000 euros durant 15 anys a Encamp pel telecadira del Pla de les Pedres

Les dues corporacions han ratificat l'entesa per la qual superen un conflicte que es remunta a l'any 2004 i que preveu que la corporació canillenca aboni durant 15 anys aquests 125.000 euros pel giny que gestiona Ensisa, però que està situat en territori encampadà. Aquesta circumstància havia generat una forta tensió entre les dues administracions, que fins i tot havien portat el cas a la justícia.

Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo, ha destacat la voluntat d'entesa entre les dues parts i que l'acord beneficiarà a tot el país.

Per la seva part, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, s'ha sumat a aquestes paraules i reconeix que des de Saetde també valoren com a molt positiu aquest acord. Cal recordar que el telecabina del pla de les Pedres es va construir el 2004 i que pel seu ús, Canillo abonarà en els pròxims mesos i amb caràcter retroactiu, 300.000 euros més.

L'acord permetrà a Canillo fer les obres necessàries al giny, sempre que informi l'altra administració, fins que faltin cinc anys perquè venci. Aleshores Encamp directament les haurà d'autoritzar. Si durant aquest període es trenca el contracte, serà la mateixa corporació encampadana qui pagui totes les inversions fetes per Ensisa i que no s'hagin pogut amortitzar.

Qualsevol entitat que vulgui trencar-lo, per això, haurà d'avisar amb un any d'antelació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00