Sociedad
HABITATGE

L'Institut de l'habitatge impulsa un baròmetre sobre el sector immobiliari

Marta Alberch avança que estan desenvolupament un estudi intern a partir de 60 indicadors per conèixer a fons la problemàtica i identificar solucions

La directora de l'INH, Marta Alberch, als estudis de SER Andorra. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

L'Institut Nacional de l'Habitatge impulsa un baròmetre per analitzar la problemàtica del sector immobiliari.

És una de les tasques assignades que té l'entitat, l'anàlisi de la situació, i segons va explicar la seva directora, Marta Alberch, a l'Aquí Andorra, estan desenvolupant un estudi intern, a partir d'uns 60 indicadors, la majoria dels quals són públics, per conèixer a fons la problemàtica i identificar possibles solucions. Assegura que és una tasca molt densa i, per tant, encara no té una data aproximada de quan es presentarà.

Aquí Andorra (01/10/2024)

Aquí Andorra (01/10/2024)

20:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_andorra_aquiandorra_20241001_151000_153000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot just la setmana passada finalitzava el període per inscriure's a la primera oferta per rebre un habitatge del parc públic. Eren els pisos de la Solana, al Pas de la Casa, i a manca de tenir les dades finals, confia que s'ocuparan tots sense fer adjudicacions forçoses. Entre ells hi ha joves, com pretenia el Govern, però també famílies.

Quant al registre d'inscrits, assegura que va en consonància amb els pisos que tenen disponibles, que només són aquests 15 a l'espera de tenir-ne una vintena més a l'Antic Hotel Àrtic de la capital. Està convençuda que a mesura que entrin noves promocions creixerà més i que aquest augment esgraonat els permet gestionar millor les demandes, sense crear una llarga llista d'espera.

La directora de l'Institut Nacional de l'Habitatge admet que la llei òmnibus és complicada, ja que té molts àmbits d'intervenció. En aquest sentit, entén que no hi ha un únic element per resoldre la problemàtica de l'habitatge, de manera que qualsevol mesura que es prengui, almenys en un inici, serà benvinguda.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00