Sociedad
URBANISME

Canillo aprova una ordinació per regular l'arquitectura tradicional de les bordes

A les valls d'Incles, Mereig, del Riu, Ransol, Montaup o Entor no es podran construir edificacions de més de cent metres de planta ni es podran enderrocar o ampliar les anteriors al 1980

Borda tradicional de Canillo. El comú aprova una nova ordinació en la què s'haurà de respectar l'arquitectura tradicional a les valls de la parròquia. / Comú de Canillo

Canillo

El comú de Canillo aprova una nova ordinació per regular l'arquitectura tradicional de la parròquia.

En una sessió de consell sabut, la corporació va aprovar les noves normes urbanístiques que afecten les bordes de les valls d'Incles, Mereig, vall del Riu, Coma de Ransol, Montaup i Entor on a partir d'ara no es podran construir edificacions de més de cent metres quadrats de planta. A més, hauran de disposar de planta baixa i sota coberta i no es podran instal·lar plaques solars ni fer nous accessos.

L'objectiu és protegir la construcció tradicional en aquestes valls i preservar l'entorn natural.

Segons el cònsol major, Jordi Alcobé, la nova ordinació obligarà a respectar l'arquitectura tradicional vist que el creixement urbanístic està afectant el paisatge d'aquestes valls. I és que segons el mandatari canillenc s'estan veient "uns balcons de vidre a Incles, a la Coma de Ransol, a Entor o a Montaup que mai s'havien vist i per tant no es podran fer, per exemple; o unes obertures als llosats amb llosa vella tampoc no es podran fer; o quan vols fer una borda nova t'obliguem a fer totes les parets de pedra seca del prat on va aquesta borda per mantindre bé el terreny i les propietats".

La nova ordinació tampoc no permetrà l'enderroc de bordes anteriors als 1980 ni tampoc es podran ampliar.

En la sessió d'ahir, també es va aprovar un conveni de cessió de terreny per cinc anys per crear horts per a tots els veïns de Canillo, i un suplement de crèdit de 25 mil euros per a la creació d'una instal·lació de llums i so a l'antic camping Pla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00