Sociedad
EDUCACIÓ

La salut mental marcarà el nou curs escolar

Ladislau Baró avança durant l'obertura oficial celebrada ahir que el ministeri formarà els docents en aquesta matèria per ajudar els alumnes

El ministre de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, a la sala polivalent del Prat del Roure durant l'obertura oficial del curs acadèmic 2024-2025. / ANA

Andorra la Vella

La salut mental marcarà el nou curs escolar.

En l'acte d'obertura oficial celebrat ahir a la nit a Escaldes-Engordany, el ministre titular, Ladislau Baró, va avançar durant el seu discurs que el ministeri formarà els docents en salut mental per ajudar els alumnes que ho necessitin.

De fet, l'acte contenia com a conferència inaugural la de l'especialista de l'hospital infantil Sant Joan de Deu de Barcelona, Montserrat Dolz, sobre la salut mental de nens i joves.

Dolz va assegurar que cal dotar d'eines als petits per distingir quan estan bé i quan no així com fomentar més les relacions interpersonals. "Un infant o un jove en una situació de benestar, capacitat i motivació, inexorablement mostrarà les seves millors versions i habilitats" ha comentat, Dolz. "Això no vol dir que pensem que hi ha un problema molt greu, com si haguéssim empitjorat. Potser estem excessivament sobreprotegits i cuidats. El que toca és sentir el repte, tornar a desvetllar-nos" ha afegit la metgessa psiquiatra, qui ha posat en dubte que s'estigui posant l'atenció en els aspectes correctes. "De vegades, potser ens centrem en determinades qüestions i hauríem de prestar molta més atenció, per exemple, a les dificultats d'aprenentatge" ha apuntat, Dolz. "També hauríem d'atendre com ens relacionem amb els altres, quina xarxa social real tenim. S'aprèn a relacionar-se amb el món practicant i, en un món on practiquem poc les relacions interpersonals, a vegades acabem fallant en altres aspectes" ha afegit, la cap de l'àrea de salut mental de Juvenil de Sant Joan de Déu.

Per altra banda, el ministre de Relacions Institucionals i Educació, Ladislau Baró, ha destacat durant el seu discurs la importància d'apostar per models socials, personals i educatius que enforteixin la resiliència i ajudin infants i joves a afrontar adversitats com a reptes.  "Andorra està vivint un moviment migratori que fa créixer el país ràpidament, i aquestes pautes d'anòmia i desconcert es manifesten de manera clara entre infants i adolescents. L'escola ha de fer front a això" ha assegurat, Baró. "Per això, demano que fem cas de les paraules de la doctora Dolz i apostem per una transformació relacional, recuperant l'estabilitat basada en el coneixement interpersonal, en el diàleg, en les emocions i, en certa manera, en l'articulació d'una comunitat educativa. Aquesta és la nostra missió, que ha de projectar a tota la comunitat social un benestar emocional del qual tots ens beneficiarem" ha afegit Baró.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00