Sociedad
UNIVERSITATS

Minoves anuncia la creació d'un institut de recerca en l'àmbit de la salut

El rector de l'Ud'A així ho ha confirmat durant l'acte d'obertura del curs acadèmic que ha comptat amb la presència de l'investigadora Magda Marquet, amb qui s'ha treballat l'impuls d'aquesta àrea

El rector de la Universitat d'Andorra Juli Minoves, fa el lliurament de la Medalla de la Universitat d’Andorra a la biotecnòloga canillenca, Magda Marquet. / ANA

Andorra la Vella

Juli Minoves anuncia la creació d'un institut de recerca en l'àmbit de la salut.

El rector de la Universitat d'Andorra així ho ha confirmat durant l'acte d'obertura del curs acadèmic que ha comptat amb la presència de l'investigadora andorrana Magda Marquet, amb qui s'ha treballat l'impuls d'aquesta àrea.

Aquest institut aglutinarà la investigació en l'àmbit de promoció de la salut, en temes relacionats amb la longevitat, l'esport o la prevenció.

Una altra novetat a l'UDA és la cooperació amb la universitat Capitole de Toulouse per oferir estudis en l'àmbit europeu i de coneixement de la Unió Europea. Aquesta cooperació, que ja existeix amb el postgrau de dret andorrà, s'acabarà de concretar durant la reunió d'universitats de la francofonia que tindrà lloc la setmana vinent a la capital del Llenguadoc. Durant aquesta trobada, l'UDA també presentarà un model molt avançat de recerca en intèl·ligència artificial que es troba en fase de proves.

Però per impulsar totes aquestes línies, així com per donar cabuda a l'ampliació del centre, Minoves ha reclamat la creació de la residència universitària. Sense aquest recinte veu impossible internacionalitzar la universitat.

Pel que fa a l'ampliació de l'UDA a l'antiga fàbrica de tabac Reig, Minoves ha avançat que les obres començaran molt aviat per acollir nous espais de docència, de recerca i de participació ciutadana.

L'Ud'A compta aquest curs amb 682 estudiants, el què respresenta un lleuger augment d'un 1 per cent en relació als matriculats l'any passat.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00